El moviment de TerrassaEl Moviment de Terrassa va començar a gestar-se a l’abril del 2022, en col·laboració amb lxs joves dels Divendres Liles. La intenció era crear una dansa per agrupar i identificar-lxs com a col·lectiu, però de seguida vam veure que el suposat col·lectiu estava més fragmentat del que pensavem.


A la primera sessió, abans d’adonar-nos que tindríem molta feina per arribar a crear un grup, vam veure una espècie de miratge: es van presentar un bon grup de joves, amb aspecte generós i amb ganes de fer comunitat.

Vam imaginar que, al tornar per començar la feina coreogràfica, trobaríem la mateixa gent, amb la mateixa energia. Però no va ser així. La vida de cadascunx d’ellxs es va imposar per davant d’un nou grup de creació i a les següents sessions aconseguíem reunir a dues o tres persones, de vegades tan sols a una.

Vist això, i malgrat que volíem desaparèixer com a creadors, deixant que el grup generés alguna cosa per sí sol, vam veure que no podria ser així. No, si volíem obtenir una dansa com a resultat, tal i com havíem quedat amb el Festival TNT.

Així que ens vam endur algunes de les propostes que ens havíen fet les persones que asistien a les sessions en comptagotes i vam fer un treball coreogràfic per donar-los un sentit.Vam obtenir una dansa divertida de ballar en grup, fàcil de transmetre i representativa del grup de joves amb qui havíem treballat en un primer moment. I era just el que necessitàvem per seguir amb el procés de treball.

Tot va cobrar sentit quan el grup va fer-se seva la dansa. Entusiasmadxs, es van aprendre la dansa, aportant solucions pràctiques a problemes teòrics. També van rebre molt bé el treball a nivell conceptual i van saber-ho transmetre al públic del TNT.Proyecto en desarrollo 2021-2024